AKADEMISK PRAKTIK INOM SÄKERHET HÖSTEN 2020: FOKUS KARTLÄGGNING AV SÄKERHETSBRANSCHEN

Det du kan förvänta dig av oss är att vi kommer ta emot dig väl och att vi har god förståelse för skolans processer och en god uppfattning om vilken nivå du befinner dig på.

Är du intresserad av samhälle, trygghet och säkerhet? Funderar du på frågor om brott, hur man ska skydda sig och på hur företag kan bidra till att öka säkerheten? I så fall ska du göra din akademiska praktik hos SäkerhetsBranschen hösten 2020!

I höst vill vi gärna ta emot en eller flera akademiska praktikanter till vårt kontor på Södermalm i Stockholm. Om du är en driven person med gott omdöme och intresse för samhälle och säkerhet så kan det vara dig vi letar efter!  Dina studier kan vara inom personal- och arbetslivsfrågor, ekonomi, statskunskap, förvaltning, media eller marknadsföring – det viktiga är du har ett intresse för säkerhet och säkerhetsfrågor.

SäkerhetsBranschen är Sveriges största organisation för säkerhetsföretag med över 500 medlemsföretag som tillsammans omsätter 57 miljarder kronor och representerar 33 000 medarbetare. Föreningen arbetar för att synliggöra och skapa opinion för säkerhetsfrågor för ett säkrare och tryggare Sverige, och arbetar för att medlemmarna har rätt kompetens, agerar ansvarsfullt och levererar med hög kvalitet. Medlemsföretagen finns inom de flesta delbranschområden inom säkerhet: kamerabevakning, bevakning, larmcentraler, brandskydd, lås och dörrar, passersystem, installation samt personskydd, utredning och bakgrundskontroller.

Det du kan förvänta dig av oss är att vi kommer ta emot dig väl och att vi har god förståelse för skolans processer och en god uppfattning om vilken nivå du befinner dig på. Vi är medvetna om att det är en win-win situation och vi är måna om att du ska känna att du är nöjd under terminen hos oss, därför har du möjlighet att tillsammans med oss påverka dina arbetsuppgifter inför att du ska börja hos oss. Du kommer att bygga upp ett stort kontaktnät och få en mängd användbara kontakter, både hos medlemsföretagen och andra branschaktörer vilket ger en utmärkt plattform för fortsatt arbete inom branschen.

Din arbetsdag kommer till huvuddelen bestå av arbete med det fokusområde vi kommer överens om men du kan även komma att bli involverad i andra varierande uppgifter som förekommer på ett kansli.

Det vi förväntar oss av dig är att du tar initiativ, är flexibel och lösningsfokuserad och ansvarsfull. Du är mogen och van vid att agera självständigt och stimuleras av olika uppgifter.

Fokus för praktiken
Vi erbjuder tre olika fokusområden, och du anger själv i din ansökan vilken av dem du är intresserad av.
Länk till annons: Fokusområde 1 – Kompetensförsörjning
Länk till annons: Fokusområde 2 – Framåtblickande trendspaning
Länk till annons: Fokusområde 3 – Marknadsföring och information

Fokusområde 4: Kartläggning av Säkerhetsbranschen

Säkerhetsbranschen är en stor och bred bransch under kraftig tillväxt. Förutom att ha en stark historisk bas inom t.ex. brandskydd, lås, inbrottslarm och vakter sker mycket utveckling och vad som ingår i begreppet säkerhet utvecklas och vidgas kontinuerligt.

För att kunna arbeta mer strukturerat och långsiktigt med att utveckla branschen behövs en mer sammanhållen och enhetlig bild av vad branschen inbegriper och hur den är fördelad.

Ditt uppdrag är att samla in information, strukturera och sammanställa en rapport som ger en helhetsbild av branschen. Rapporten ska bl.a. svara på:

  • Vilka delbranschområden som finns samt avgränsningar,
  • Vilka aktörer branschen består av och hur många verksamma företag det finns, dess omsättning och tillväxt samt antalet anställda,
  • Fördelning och ungefärlig marknadsandel mellan de olika delbranschområdena,
  • En internationell jämförelse kring likheter och olikheter med andra länder,

Vi i teamet jobbar nära varandra och genom hårt arbete uppnår vi våra mål och har kul längs vägen! Dessutom arbetar vi inte sällan i nätverksgrupper med flera medlemsföretag, myndigheter och expertgrupper – så det är viktigt att du gillar att nätverka och samarbeta!

Skicka in din ansökan till jobb@sakerhetsbranschen.se med ett cv och ett personligt brev. Inför urval även ett intyg från skolan att du ska genomföra en praktiktermin. Vi tar tacksamt emot din ansökan senast den 15 juni 2020. Uttagning och intervju sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Fler nyheter