AKADEMISK PRAKTIK INOM SÄKERHET HÖSTEN 2020: FOKUS MARKNADSFÖRING OCH INFORMATION

I höst vill vi gärna ta emot en eller flera akademiska praktikanter till vårt kontor på Södermalm i Stockholm. Om du är en driven person med gott omdöme och intresse för samhälle och säkerhet så kan det vara dig vi letar efter!

Är du intresserad av samhälle, trygghet och säkerhet? Funderar du på frågor om brott, hur man ska skydda sig och på hur företag kan bidra till att öka säkerheten? I så fall ska du göra din akademiska praktik hos SäkerhetsBranschen hösten 2020!

I höst vill vi gärna ta emot en eller flera akademiska praktikanter till vårt kontor på Södermalm i Stockholm. Om du är en driven person med gott omdöme och intresse för samhälle och säkerhet så kan det vara dig vi letar efter!  Dina studier kan vara inom personal- och arbetslivsfrågor, ekonomi, statskunskap, förvaltning, media eller marknadsföring – det viktiga är du har ett intresse för säkerhet och säkerhetsfrågor.

SäkerhetsBranschen är Sveriges största organisation för säkerhetsföretag med över 500 medlemsföretag som tillsammans omsätter 57 miljarder kronor och representerar 33 000 medarbetare. Föreningen arbetar för att synliggöra och skapa opinion för säkerhetsfrågor för ett säkrare och tryggare Sverige, och arbetar för att medlemmarna har rätt kompetens, agerar ansvarsfullt och levererar med hög kvalitet. Medlemsföretagen finns inom de flesta delbranschområden inom säkerhet: kamerabevakning, bevakning, larmcentraler, brandskydd, lås och dörrar, passersystem, installation samt personskydd, utredning och bakgrundskontroller.

Det du kan förvänta dig av oss är att vi kommer ta emot dig väl och att vi har god förståelse för skolans processer och en god uppfattning om vilken nivå du befinner dig på. Vi är medvetna om att det är en win-win situation och vi är måna om att du ska känna att du är nöjd under terminen hos oss, därför har du möjlighet att tillsammans med oss påverka dina arbetsuppgifter inför att du ska börja hos oss. Du kommer att bygga upp ett stort kontaktnät och få en mängd användbara kontakter, både hos medlemsföretagen och andra branschaktörer vilket ger en utmärkt plattform för fortsatt arbete inom branschen.

Din arbetsdag kommer till huvuddelen bestå av arbete med det fokusområde vi kommer överens om men du kan även komma att bli involverad i andra varierande uppgifter som förekommer på ett kansli.

Det vi förväntar oss av dig är att du tar initiativ, är flexibel och lösningsfokuserad och ansvarsfull. Du är mogen och van vid att agera självständigt och stimuleras av olika uppgifter.

Fokus för praktiken
Vi erbjuder tre olika fokusområden, och du anger själv i din ansökan vilken av dem du är intresserad av.
Länk till annons: Fokusområde 1 – Kompetensförsörjning
Länk till annons: Fokusområde 2 – Framåtblickande trendspaning
Länk till annons: Fokusområde 4 – Kartläggning av Säkerhetsbranschen

Fokusområde 3: Marknadsföring och information om att arbeta med säkerhet

Säkerhetsbranschen står inför stora utmaningar vad gäller kompetensförsörjning, tusentals larminstallatörer, låssmeder, väktare, driftsättare och andra säkerhetsroller behöver rekryteras till de närmsta åren. Som branschorganisation har vi ett särskilt ansvar för att driva på dessa frågor och vi arbetar därför aktivt bl.a. med utbildningsfrågan.

För att locka nya medarbetare till branschen behöver vi bli mer proaktiva i vår kommunikation och nå ut till grupper vi tidigare inte gjort. Vi behöver upplysa och informera om vilka säkerhetsyrken och arbetsuppgifter vi har, vilken roll vi spelar i att säkra Sverige och inte minst alla de fördelar som finns med att jobba i branschen!

Ditt arbete blir att initiera detta arbete genom att t.ex. föreslå och genomföra informations- och marknadsföringsaktiviteter. Det kan även handla om att utveckla våra kanaler och hitta nya sätt nå ut till och attrahera nya målgrupper eller att skapa informationsfilmer som sedan sprids i sociala medier.

Du kommer att samarbeta särskilt med vår kommunikatör kring detta.Vi i teamet jobbar nära varandra och genom hårt arbete uppnår vi våra mål och har kul längs vägen! Dessutom arbetar vi inte sällan i nätverksgrupper med flera medlemsföretag, myndigheter och expertgrupper – så det är viktigt att du gillar att nätverka och samarbeta!

Skicka in din ansökan till jobb@sakerhetsbranschen.se med ett cv och ett personligt brev. Inför urval även ett intyg från skolan att du ska genomföra en praktiktermin. Vi tar tacksamt emot din ansökan senast den 15 juni 2020. Uttagning och intervju sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Fler nyheter