Akademisk praktik inom säkerhet hösten 2021 – Marknadsföring och kommunikation

Är du intresserad av samhälle, trygghet och säkerhet? Funderar du på frågor om brott, hur man ska skydda sig och på hur företag kan bidra till att öka säkerheten? I så fall ska du göra din akademiska praktik hos SäkerhetsBranschen!

Vi vill gärna ta emot en eller flera akademiska praktikanter till vårt kontor på Södermalm i Stockholm. Om du är en driven person med gott omdöme och intresse för samhälle och säkerhet så kan det vara dig vi letar efter!  Dina studier kan vara inom personal- och arbetslivsfrågor, ekonomi, statskunskap, förvaltning, media eller marknadsföring – det viktiga är du har ett intresse för säkerhet och säkerhetsfrågor.

Vilka är vi på SäkerhetsBranschen?

SäkerhetsBranschen är Sveriges största organisation för säkerhetsföretag med över 500 medlemsföretag som tillsammans omsätter 57 miljarder kronor och representerar 33 000 medarbetare. Föreningen arbetar för att synliggöra och skapa opinion för säkerhetsfrågor för ett säkrare och tryggare Sverige, och arbetar för att medlemmarna har rätt kompetens, agerar ansvarsfullt och levererar med hög kvalitet. Medlemsföretagen finns inom de flesta delbranschområden inom säkerhet: kamerabevakning, bevakning, larmcentraler, brandskydd, lås och dörrar, passersystem, installation samt personskydd, utredning och bakgrundskontroller.

Det du kan förvänta dig av oss är att vi kommer ta emot dig väl och att vi har god förståelse för skolans processer och en god uppfattning om vilken nivå du befinner dig på. Vi är medvetna om att det är en win-win situation och vi är måna om att du ska känna att du är nöjd under terminen hos oss, därför har du möjlighet att tillsammans med oss påverka dina arbetsuppgifter inför att du ska börja hos oss. Du kommer att bygga upp ett stort kontaktnät och få en mängd användbara kontakter, både hos medlemsföretagen och andra branschaktörer vilket ger en utmärkt plattform för fortsatt arbete inom branschen.

Din arbetsdag kommer till huvuddelen bestå av arbete med det fokusområde vi kommer överens om men du kan även komma att bli involverad i andra varierande uppgifter som förekommer på ett kansli.

Vem är du som söker?

Det vi förväntar oss av dig är att du tar initiativ, är flexibel och lösningsfokuserad och ansvarsfull. Du är mogen och van vid att agera självständigt och stimuleras av olika uppgifter.

Vi erbjuder tre olika fokusområden, och du anger själv i din ansökan vilken av dem du är intresserad av.

Fokusområde 2: Marknadsföring och kommunikation

Genom vår kommunikation jobbar vi på SäkerhetsBranschen för att synliggöra branschen, medlemsföretagen och de frågor vi driver, och som praktikant inom marknadsföring och kommunikation får du vara en del i det arbetet!

Du kommer till exempel att få vara med och ta fram material till och marknadsföra de event och mässor som vi deltar på och anordnar själva. Du kommer också få vara med i vårt arbete för att synliggöra säkerhetsbranschen för framtida arbetskraft, och informera om vilka säkerhetsyrken och arbetsuppgifter vi har, vilken roll vi spelar i att säkra Sverige och inte minst alla de fördelar som finns med att jobba i branschen!

Ditt arbete blir att planera, producera och genomföra kommunikation som synliggör föreningen, våra frågor och branschen i stort. Det kan till exempel handla om att skriva texter, grafisk design, produktion av kortfilmer, sociala medier etc.

Vi i teamet jobbar nära varandra och genom hårt arbete uppnår vi våra mål och har kul längs vägen! Dessutom arbetar vi inte sällan i nätverksgrupper med flera medlemsföretag, myndigheter och expertgrupper – så det är viktigt att du gillar att nätverka och samarbeta!

Skicka in din ansökan till jobb@sakerhetsbranschen.se med ett cv och ett personligt brev. Inför urval även ett intyg från skolan att du ska genomföra en praktiktermin. Vi tar tacksamt emot din ansökan senast den 23 maj 2021. Uttagning och intervju sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Praktiken är oavlönad.

Hur vi arbetar med anledning av Covid-19

Vi på SäkerhetsBranschen tar vårt ansvar för att hindra smittspridningen av Covid-19, och har därför vidtagit flera åtgärder som t.ex. möjlighet till distansarbete, digitala möten etc. Vi kommer därför att kunna ta emot akademiska praktikanter även med rådande restriktioner.

Hur är det att vara akademisk praktikant på SäkerhetsBranschen?

Jonatan Lindeberg gjorde sin akademiska praktik hos oss under våren 2020, och efter praktiken intervjuade vi Jonatan om hur hans praktiktid varit, vad han gjort och vilka erfarenheter han fått med sig.

Läs intervjun med Jonatan här. Eller titta på filmen nedan där Jonatan berättar om sin praktikperiod.

Fler nyheter