AKADEMISK PRAKTIK INOM SÄKERHET VÅREN 2020

Är du intresserad av samhälle, trygghet och säkerhet? Funderar du på frågor om brott, hur man ska skydda sig och på hur företag kan bidra till att öka säkerheten? I så fall ska du göra din akademiska praktik hos SäkerhetsBranschen våren 2020! Till våren 2020 vill vi gärna ta emot en akademisk praktikant till vårt kontor vid Globen i Stockholm. Om du är en driven person med gott omdöme och intresse för samhälle och säkerhet så kan det vara dig vi letar efter! Dina studier kan vara inom personal- och arbetslivsfrågor, ekonomi, statskunskap, förvaltning eller media – det viktiga är du har ett intresse för säkerhet och säkerhetsfrågor.

SäkerhetsBranschen är Sveriges största organisation för säkerhetsföretag med över 500 medlemsföretag som tillsammans omsätter 57 miljarder kronor och representerar 33 000 medarbetare. Föreningen arbetar för att synliggöra och skapa opinion för säkerhetsfrågor för ett säkrare och tryggare Sverige, och arbetar för att medlemmarna har rätt kompetens, agerar ansvarsfullt och levererar med hög kvalitet. Medlemsföretagen finns inom de flesta delbranschområden inom säkerhet: kamerabevakning, bevakning, larmcentraler, brandskydd, lås och dörrar, passersystem, installation samt personskydd, utredning och bakgrundskontroller.

Det du kan förvänta dig av oss är att vi kommer ta emot dig väl och att vi har god förståelse för skolans processer och en god uppfattning om vilken nivå du befinner dig på. Vi är medvetna om att det är en win-win situation och vi är måna om att du ska känna att du är nöjd under terminen hos oss, därför har du möjlighet att tillsammans med oss påverka dina arbetsuppgifter inför att du ska börja hos oss. Du kommer att bygga upp ett stort kontaktnät och få en mängd användbara kontakter, både hos medlemsföretagen och andra branschaktörer vilket ger en utmärkt plattform för fortsatt arbete inom branschen.

Din arbetsdag kommer till huvuddelen bestå av arbete med det fokusområde vi kommer överens om men du kan även komma att bli involverad i andra varierande uppgifter som förekommer på ett kansli.

Det vi förväntar oss av dig är att du tar initiativ, är flexibel och lösningsfokuserad och ansvarsfull.
Du är mogen och van vid att agera självständigt och stimuleras av olika uppgifter.

Fokus för praktiken

Säkerhetsbranschen står inför stora utmaningar vad gäller kompetensförsörjning, tusentals larminstallatörer, låssmeder, väktare, driftsättare och andra säkerhetsroller behöver rekryteras de närmsta åren.

Som branschorganisation har vi ett särskilt ansvar för att driva på dessa frågor och du kommer därför att få ett särskilt ansvar för branschens kompetensförsörjningsfrågor. Arbetsuppgifterna kan inkludera att:

  • kartlägga branschens rekryteringsbehov och sammanställa till en årlig rapport
  • genomföra olika marknadsåtgärder öka attraktionskraften och kunskapen om branschen, tex kampanjer för att attrahera högstadieelever som står inför valet att välja gymnasieutbildning
  • Starta upp och stödja olika former av säkerhetsutbildningar
  • Kartlägga, kategorisera och beskriva de yrkesroller som finns i branschen.

Vårt team är litet, men vi jobbar nära varandra och genom hårt arbete uppnår vi våra mål och har kul längs vägen! Dessutom arbetar vi inte sällan i nätverksgrupper med flera medlemsföretag, myndigheter och expertgrupper – så det är viktigt att du gillar att nätverka!

Skicka in din ansökan till jobb@sakerhetsbranschen.se med ett cv och ett personligt brev. Inför urval även ett intyg från skolan att du ska genomföra en praktiktermin. Vi tar tacksamt emot din ansökan senast den 13 oktober 2019.

Fler nyheter