BRANSCHDAGEN – EN DAG ATT RÄKNA MED!

Under måndagen samlades 200 av Sveriges främsta säkerhetsprofiler på Quality Hotel Globe för en fullspäckad dag med seminarier, workshops och branschens årsmöte. Dagen avslutades med mingel, underhållning och middag.

Branschdagen 2018 förklarades öppnad av SäkerhetsBranschens ordförande Björn Eriksson inför en fullsatt åhörarläktare. Björn målade i sitt inledningsanförande upp en bild av en välmående bransch och en branschorganisation med vind i seglen och medlemsnytta i fokus.

Björn betonade också vikten av att branschen talar med en gemensam röst vid samverkan med offentlig sektor.

Det stora tillkännagivandet
Björns framtidsoptimism och uppmaning till ensning bekräftades av dagens stora tillkännagivande – samgåendet mellan Säkerhetsbranschen och Swesec. SäkerhetsBranschen företräder efter samgåendet över 440 säkerhetsföretag med sammanlagt 33 000 anställda och totalt 57 miljarder i omsättning vilket ytterligare befäster SäkerhetsBranschens position som den tongivande och enskilt största aktören i svensk säkerhetsindustri.

Ett fullspäckat program
Dagen rullade vidare med uppskattade seminarier om bl.a. Artificiell Intelligens (AI), kroppsspråkets kraft och ubåtskränkningar ur ett säkerhetspolitiskt perspektiv.

Eftermiddagen bjöds på parallella miniseminarium inom en rad högaktuella ämnen såsom säkerhetsbranschens framtida kompetensförsörjning, framtidens larmcentraler, framtidens lås, Internet of Things (IOT), Digitalisering av samhället, brandlarm i molnet, säkerhet på gator och torg samt GDPR.

Årsmötet – ett styrkebesked

Medlemsföretagen genomförde under kvällen årsmötet och tackade i samband med det av Torbjörn Ferndahl som avgående VD samt välkomnade hans efterträdare Joakim Söderström som rekryterats från Polismyndigheten. Även Tina Fredriksen, ny kommunikatör på kansliet, välkomnades till SäkerhetsBranschen.

Ny föreningsstyrelse och sektionsordföranden och valdes respektive omvaldes utifrån valberedningens förslag.

En ambitiös budget med fokus på stor medlemsnytta och offensiva projekt vann stämmans bifall.

Branschdagen — ett framtida institut!
Branschdagen lyckades att samla säkerhetsbranschens företrädare, politiker, media och andra intressenter på ett och samma evenemang.

Lennart Person, ordförande för den operativa styrelsen, kommenterar:

– Det känns oerhört roligt att branschdagen 2018 blev en sån succé. Vi har redan börjat planera inför nästa års branschdag och kommer inom de närmsta veckorna att skicka ut en utvärdering för att få deltagarna input på vad som var bra respektive kan göras bättre.

Lennart Person fortsätter:

– Vårt största bekymmer just nu, om än ett angenämt sådant, är vart vi ska hitta tillräckligt stora lokaler för nästa års branschdag. Detta eftersom vi på goda grunder, med anledning av sammanslagningen med Swesec, kan förvänta oss deltagarrekord nästa år igen.

Tack till att besökarna!

SäkerhetsBranschen

More from our blog