MEDVIND FÖR SÄKERHETSBRANSCHENS FRÅGOR I ALMEDALEN

Under onsdagen, en av Almedalens folktätaste dagar, var det dags igen för Säkerhetspaviljongen. Seminarierna i Säkerhetspaviljongen, som arrangeras av SäkerhetsBranschen tillsammans med Svenska Stöldskyddsföreningen, anknöt alla till aktuella säkerhets- och trygghetsfrågor som har betydelse både för säkerhetsindustrin och samhället i stort.

”Det behövs förenklade regler för säkerhetskameror”

Dagen inleddes med ett seminarium om hur bättre samverkan mellan offentlig sektor och övriga aktörer krävs för att öka säkerheten i samhället, där bland annat inrikesminister Anders Ygeman och SäkerhetsBranschens ordförande Björn Eriksson deltog. Deltagarna i panelen kunde konstatera att det finns mycket att göra vad gäller samverkan, och att det som krävs nu framförallt är tydligare riktlinjer.

Roger Haddad, justitieutskottet, underströk att det behövs förenklade regler för säkerhetskameror i brottsutsatta områden. Panelen var enig om att det är bra att diskussionen om säkerhetskameror går framåt, och Ebba Östlin, kommunstyrelseordförande i Botkyrka, betonade att kameror behövs för att få bukt med kriminaliteten i kommunerna.

Politiker efterfrågade lösningar från branschen

I det seminarium som diskuterade frågan om brandsäkerhet i flerbostadshus tog Andreas Carlsson (KD), justitieutskottet, upp de framgångar förra årets seminarium hade med bland annat den motion som lämnades in till riksdagen. Carlsson efterfrågade fler konkreta förslag från branschen som kan göras till verklighet, någonting som vi inom föreningen kommer att följa upp.

Mingel med nätverkande på kvällen

Kvällen fortsatte med ett VIP-mingel med över 230 gäster och det numera traditionsenliga DJ-battle, där representanter från säkerhetsbranschen tävlade mot ett namnkunnigt politikerlag. De enväldiga domarna utsåg i hård konkurrens branschlaget till vinnare och som Anti Avsan (M) sa eferåt: “det går inte att vinna över marknadskrafterna”.

Intresset för säkerhetsbranschens frågor fortsätter att växa, och föreningens och medlemmarnas engagemang ger resultat. Under hösten fortsätter SäkerhetsBranschen att driva dessa frågor på ett flertal arenor. Du hittar mer information och datum i kalendariet.

More from our blog