SÅ VAR SKYDD 2016

Många aktuella ämnen

Tre dagar av Skyddsmässa är nu över, där SäkerhetsBranschens elva seminarier fick stort intresse. I mässans inledningsdebatt, där inrikesministern, Polisen, MSB, Försvaret och SäkerhetsBranschen deltog, kunde alla deltagare enas om att samverkan mellan privat och offentlig sektor är viktigt för att öka trygghet och säkerhet i samhället. Dock var det oklart vem som egentligen ska ta huvudansvaret för att samverkan verkligen sker. Vi kommer att följa upp och efterfråga tydligare riktlinjer eftersom branschen har mycket att erbjuda inom både teknik och personella resurser.

Kameraövervakningslagen en het fråga

SäkerhetsBranschens block om kameraövervakningslagen drog långt över 200 åhörare, och klart är att domen från högsta förvaltningsdomstolen, där även kameror på drönare ska omfattas av kameralagen, väckt starta reaktioner. Regeringens utredare har lyssnat på SäkerhetsBranschen och användare och förhoppningsvis tar man hänsyn till detta i förslaget som ska presenteras i slutet av 2017. Totalt var det över 1500 personer som lyssnade på de seminarier som SäkerhetsBranschen arrangerade.

Välbesökt branschmingel

På onsdagen var det mingel i montern med medlemsföretag och inbjudna gäster. The Vocalettes underhöll med sång som kompletterade den festliga stämningen. Föreningens styrelse och flera engagerade personer från medlemsföretagen deltog i monterarbetet och många intressanta samtal och kontakter skapades, både inom föreningen och med säkerhetsköpare som besökte mässan.

Fler nyheter