Glad sommar och tack för en intensiv och givande vår!

Vi på SäkerhetsBranschen önskar alla våra medlemmar en glad midsommar! 2022 har hittills varit en intensiv, givande och riktigt rolig period, där mycket har hänt både inom branschen och organisationen. Här kan du läsa mer om några av de projekt vi har arbetat med under 2022 för att öka medlemsnyttan och bidra till en sund säkerhetsmarknad.

Vi har under våren hunnit träffa många av er på olika evenemang, till exempel TrygghetNu, NSD Stockholms vårseminarium och på det sommarmingel vi bjöd in till i början av juni. Den 3 maj samlade vi dessutom medlemmarna och branschen på föreningsstämman och SäkerhetsDagen – en uppskattad dag som bjöd på både umgänge, underhållning och nätverkande tillsammans med högaktuella ämnen och nya lärdomar. Redan nu kan du boka in den 4 maj i din kalender, då vi bjuder in till SäkerhetsDagen 2023!

Vi har haft ett brett genomslag i både bransch- och riksmedia, och har bland annat medverkat i poddar, synts i debatten kring rättsdatabaser, samt medverkat i en intervju i Di. Vi fortsätter nu att tillsammans med er driva de frågor som är viktigast för branschen och medlemmarna.

Vi har under våren haft två akademiska praktikanter – Olivia och Caroline – som båda genom sin praktikplats blivit inspirerade till att fortsätta arbeta inom säkerhet. När Caroline nu fortsätter med sina studier går Olivia vidare till ett jobb inom branschen, något som vi är väldigt glada över att ha kunnat bidra till. Vi söker nu praktikanter även till höstterminen, så tipsa oss gärna om du har någon du tror skulle passa!

Genom Säkerhetsuniversitetet fortsätter vi att erbjuda utbildningar för Behörig Ingenjör, och vi har även utökat kursutbudet. Det innebär att ni genom oss nu kan utbilda er personal till Behöriga Ingenjörer inom Inbrottslarm, Brandlarm, Kamerabevakningssystem och Utrymningslarm med talat meddelande.

> Du hittar alla kursdatum på Säkerhetsuniversitetets hemsida

Kompetensförsörjning är en av branschens absolut viktigaste frågor, och förutom YH-utbildningen för Kvalificerade Säkerhetsingenjörer som startar i höst planerar vi flera olika utbildningsinsatser till hösten – alla viktiga pusselbitar för att få in ny kompetens till branschen.

Samarbete är en grundläggande byggsten för att skapa medlems- och branschnytta, och vi har under de gångna månaderna stärkt banden till flera viktiga samarbetspartners. Vi har också utökat de medlemsförmåner som ni genom ert medlemskap har tillgång till. Missa inte att gå in under medlemssidorna för att använda er av era förmåner och rabatter.

Jeanette Lesslie Wikström, vd SäkerhetsBranschen

Nu ser vi fram emot en efterlängtad sommar och en höst full av spännande projekt. Vi deltar till exempel på Skyddsmässan 25–27 oktober. Kom gärna och lyssna på scenprogrammet som tar upp allt ifrån cyber- och informationssäkerhet till verksamhetsskydd och totalförsvar, eller kom förbi montern och ta en kaffe med oss.

Jag önskar er alla en fantastisk sommar och en riktigt fin midsommar!

Jeanette Lesslie Wikström, vd SäkerhetsBranschen

Fler nyheter