Skip to main content

God jul och tillbakablick på 2022

2022 närmar sig sitt slut och vi ser tillbaka på ett händelserikt år med många roliga projekt, möten och samarbeten, men även på dystrare händelser runtom oss och ett oroligt omvärldsläge. Vi kan konstatera att vi som bransch behövs nu mer än någonsin för att hjälpa till i arbetet med att skapa trygghet och säkerhet.

Ett spännande första år

Det har nu gått snart ett år sedan jag tillträdde som vd i januari, och jag är otroligt glad och tacksam över det varma mottagande jag har fått från er alla! Många av er har jag haft glädjen att träffa på de många evenemang och mässor vi deltagit på under året både som talare, deltagare och utställare – inte minst på SäkerhetsDagen i maj och på Skydd i oktober.

Ett ledord under 2022 har varit samarbete. Vi har genom dialoger och gemensamma projekt stärkt banden till flera av våra samarbetspartners och även knutit många nya. En samlad bransch ger en starkare röst, och tillsammans kan vi driva ännu fler frågor som är viktiga för medlemmarna och branschen.

Medlemsnytta alltid i fokus

Ett av våra viktigaste uppdrag som förening är att skapa medlemsnytta för våra medlemsföretag. Samtidigt som vi under året har kunnat välkomna många nya företag in i föreningen har vi även arbetat för att utöka medlemsnyttan ytterligare. Vi har bland annat tecknat flera nya medlemsförmåner som ska spara både tid och pengar för våra medlemmar. Vi erbjuder till exempel förmånliga priser på drivmedel, ID06-kort, juridisk rådgivning, kriskommunikation och mycket mer. Du hittar alla medlemsförmåner på medlemssidorna på vår hemsida.

På kansliet hade vi under våren två praktikanter som var en stor hjälp i flera projekt. Att ta emot praktikanter är ett av våra sätt att visa upp branschen för ny arbetskraft, och vi är därför väldigt glada över att en av dessa två direkt efter sin praktik fick jobb inom branschen.

Våra sektioner har under året genomfört ett enormt arbete inom sina respektive områden. Vi har genom sektionerna till exempel haft flera samverkansmöten med Polismyndigheten, Integritetsskyddsmyndigheten och andra instanser, arbetat med och påverkat normer och verkat för en sund och kvalitativ säkerhetsmarknad. Vi riktar ett stort tack till alla er som genom ert engagemang i sektionsarbetet driver branschen framåt!

Säkerhetsuniversitetet fortsätter att utvecklas med nya utbildningar

Att locka fler nya medarbetare till branschen har varit i fokus under året och är även framöver en fortsatt en viktig fråga – speciellt då efterfrågan på säkerhet ökar. Efter att Säkerhetsuniversitetet nu har erbjudit utbildningar inom säkerhet i över två år fortsätter det att växa och utvecklas. Utöver våra utbildningar för Behörig Ingenjör startade vi under 2021 YH-utbildningen Kvalificerad Säkerhetsingenjör som startade i september med en fullsatt klass. Vi är oerhört glada och tacksamma över att så många av er har engagerat sig för att se till att vi kan erbjuda en kvalitativ och givande utbildning.

I november utökade vi även kursutbudet med en utbildning i säkerhetsprövning, någonting som var oerhört uppskattat och som vi fortsätter med även under nästa år.

Vi ser nu fram emot att kunna fortsätta utvecklas och leverera kvalitetssäkrade utbildningar som matchar era behov och där vi dessutom kan erbjuda er som medlemmar extra förmånliga priser. Läs mer och boka dig och din personal till nästa års kurser på säkerhetsuniversitetet.

Nu ser vi fram emot en härlig jul och blickar framåt mot nästa år som kommer att bjuda på en hel del spännande evenemang, projekt och samarbeten. Vi planerar redan nu för Almedalen 2023, och jag och hela SäkerhetsBranschens kansli hoppas att vi får träffa er alla på årsmötet och SäkerhetsDagen den 4 maj på Quality Hotel Globe.

Jag önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Jeanette Lesslie Wikström

Vd SäkerhetsBranschen