Skip to main content

Gymnasielärare & uppfinnare - nu vinner han Stora Säkerhetspriset 2024!

 

Foto: Michael Steinberg

 

Priset delas ut av SäkerhetsBranschen på branscheventet SäkerhetsDagen varje år. I år stod det mellan tre nominerade, Anton Lif, Robert Willborg och Michael Prietzel.

Stora Säkerhetspriset delas ut till en individ som verkar inom säkerhetsbranschen och som på ett utmärkande sätt har bidragit till branschens utveckling, nytänkande synlighet eller framgång. I år blev det Michael Prietzel som tog hem priset, med följande motivering:

Med stor entusiasm och uppfinnesrikedom har Michael Prietzel revolutionerat säkerhetsbranschen genom sina banbrytande uppfinningar som SLUG fönsterlås, SLUG draghandtag och ROCA brandcylinder. Han visar ett starkt entreprenörskap och har genom detta skapat många arbetstillfällen.

Utöver sina kreativa lösningar uppvisar Michael också en omtanke för sina medmänniskor, vilket blev tydligt under åren som gymnasielärare där han med stort engagemang utbildade låssmeder.

Denna kunskap har han med sig i sitt arbete som rådgivare för SLR, Sveriges Lås och Säkerhetsleverantörers Riksförbund. Det är för sin innovation och stora medmänsklighet som Michael Prietzel tilldelas Stora Säkerhetspriset 2024!”

“Den här dagen och utmärkelsen ordnar vi på SäkerhetsBranschen för att lyfta fram den fina kompetens som finns inom branschen. Dagen är viktig för att inspirera, belysa och diskutera aktuella säkerhetsfrågor. Det är dessutom ett utmärkt tillfälle för både nytta, nöje och nätverkande med branschkollegor och andra som precis som vi, tycker att säkerhet är högt prioriterat”. Säger Jeanette Lesslie Wikström, VD för SäkerhetsBranschen.

Snabba fakta

Vinnaren: Michael Prietzel, Företagare & Låsmästare Låslära AB.
Finalist: Anton Lif, Rådgivare cybersäkerhet och totalförsvar Combitech Sverige.
Finalist: Robert Willborg, Chief security officer & co-founder OneMore Secure.
Juryn bestod av: Uno Lundberg, Caverion, Ordförande för SäkerhetsBranschen, Linn Storäng, Axis och Håkan Dosé, SLR

Kontakt för frågor och kommentarer: Jeanette Lesslie Wikström, VD – jeanette.lesslie@sakerhetsbranschen.se