Skip to main content

Marcus Murray vinner Stora Säkerhetspriset 2023

Marcus Murray, grundare av säkerhetsföretaget Truesec, är årets vinnare av Stora Säkerhetspriset som delades ut på SäkerhetsDagen den 4 maj. Marcus är grundare av cybersäkerhetsföretaget Truesec och har arbetat i närmare 20 år med att hjälpa organisationer att upptäcka och hantera cyberhot. Han har under de senaste månaderna synts frekvent i SVT där han kommenterat och analyserat cyberhot mot Sverige.

Juryns nominering

”Marcus och hans team har under det senaste året gjort en viktig insats för att synliggöra och utreda de cyberhot som en ökad hotbild mot Sverige innebär. Med en korrekt och tydlig analys delar han frikostigt med sig av kloka råd och slutsatser från de utredningar som görs för att minimera effekt och risk för dem som drabbas eller riskerar att drabbas av cyberattacker.

Marcus är en enormt uppskattad och kunnig expert inom cybersäkerhet och har arbetat i närmare 20 år med att hjälpa organisationer att upptäcka och hantera cyberhot.

Det arbete han gör visar på kompetens och analysförmåga, ett tryggt och pragmatiskt förhållningssätt till hotbilden och en hög försvarsvilja där han värnar om att Sverige och svenska företag ska kunna upprätthålla drift inom våra verksamheter, även i ett ansträngt läge.”

Ett stort grattis till Marcus, och självklart även ett tack till våra finalister Martin Waern och Marianne Rilde Björkman!