fbpx
Skip to main content

SäkerhetsBranschen på SKYDD

SäkerhetsBranschen på SKYDD

SäkerhetsBranschen samlar branschens experter inom säkerhet på SKYDD 22–24 oktober med ett gediget seminarie- och monterprogram samt en fysisk mötesplats (monter) för medlemmar och andra som brinner för säkerhetsfrågor.

I SäkerhetsBranschens program för SKYDD tar vi upp de frågor som ligger ”top of mind” för våra medlemmar, deras kunder och samhället i stort: systemhotande brottslighet, cybersäkerhet, hållbarhet, teknikutveckling och mycket annat.

Inleder med trendspaningar

”Jag ser särskilt fram emot att inleda SKYDD på Stora Scenen med trendspaning ur ett samhälls- såväl som branschperspektiv på den utveckling vi ser med hänsyn till vår inre och yttre säkerhet och det vi behöver ha beredskap för framåt”, säger Jeanette Lesslie Wikström som modererar de två första programpunkterna.

Då får vi först lyssna till Jörgen Holmlund, lärare underrättelseanalys vid Försvarshögskolan, Jan Olsson, Polismyndigheten, Sara Persson, brottsförebyggande specialist, Ekobrottsmyndigheten, samt Jessica Josefsson, TV4, för en lägesrapportering och trendspaning om hoten i vårt samhälle.

Därefter diskuterar Andreas Glansborg, VD, Addici Security & Technology, Kim Elman, Sverigechef Northwave Cyber Security och Stefan Aimer, VD, System House Solution, hur vi säkerställer att vi ligger i framkant skyddet för våra verksamheter med tanke på hotbilderna vi fick beskrivna i föregående punkt.

”Den som vill höra mer av Jörgen Holmlund, Försvarshögskolan, får dessutom ytterligare en möjlighet att lyssna in vid ett lunchsnack, som vi har på caféscenen. Kommer du i tid bjuder vi dessutom på något gott”, säger Jeanette Lesslie Wikström.

Efter scenen: träffa experterna från scenprogrammet i vår monter

Våra experter från scenen gästar SäkerhetsBranschens monter i anslutning till seminarierna, för att ge besökarna en möjlighet att ställa de frågor som kanske inte ryms när de medverkar på scenen.

”Montern är en mötesplats för våra medlemmar och alla andra som precis som vi tycker är viktigt med säkerhet. Vi ser fram emot att kunskapshöjande diskussioner. SKYDD 2024 är Nordens största mässa och det är en självklarhet för oss att vara med och träffa alla som är där – både medlemmar och andra som brinner för säkerhetsfrågor. Det är ett utmärkt tillfälle för alla i branschen att träffa kollegor och göra nya bekantskaper”, säger Jeanette Lesslie Wikström.

Framtidens medarbetare i säkerhetsbranschen

Under SKYDDs tre dagar kommer studenter från SäkerhetsBranschens YH-utbildning ”Kvalificerad Säkerhetsingenjör” (som genomförs i samarbete med Xenter) att besöka mässan. Passa på att hitta era blivande medarbetare!
Ta del av hela SäkerhetsBranschens program här.

monterkarta2

Här ser du var SäkerhetsBranschens monter ligger.

Om SKYDD

SKYDD 2024 hålls på Stockholmsmässan och är Nordens största mötesplats för hela säkerhetsbranschen. Det är en viktig internationell arena där nyheter, innovationer och kreativa säkerhetslösningar visas upp, med syftet att bidra till utvecklingen av ett tryggare samhälle. Under tre intensiva dagar kommer över 200 utställare att delta, och besökarna får möjlighet att ta del av seminarier och dagsaktuella diskussioner på tre olika scener. Evenemanget är en plattform för nätverkande, lärande och att hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna inom säkerhet.

Plats: Stockholmsmässan, Älvsjö
Tid: Tisdag 22 oktober, 09:00 – Torsdag 24 oktober 2024, 16:00

Se seminarieprogrammen här.

Det är gratis inträde till SKYDD. Lös din inträdesbiljett här.

 

Akilles: en unik konferens under SKYDD 2024

Vad händer om Sverige är under attack ifrån främmande makt? Parallellt med SKYDD sker denna unika betalkonferens. När och av vem fattas de beslut om åtgärder som avgör hur beredskapen egentligen faller ut? Vilka resurser prioriteras? Och vem ska utföra åtgärderna?

Det kan du få ta del av under en endagskonferens i form av scenarioplanering, där en möjlig händelse hotar samhällsviktig verksamhet och där respektive fas i händelsen analyseras och kommenteras av de personer som i verkligheten är involverade.

Steg för steg får du ta del av hur lägesrapportering sker och hur samverkan och samordning med och mellan de olika aktörerna skulle kunna gestalta sig i ett skarpt läge. Med på scenen är MSB, Myndigheten för psykologiskt försvar, Polismyndigheten, Länsstyrelsen, Svenskt näringsliv och fler.

Köp din biljett till Akilles här.