Skip to main content

Ett starkt första halvår

Vi på SäkerhetsBranschen önskar alla våra medlemmar en trevlig sommar! Innan vi på kansliet går på semester vill jag ta tillfället i akt att reflektera över de senaste sex månaderna och dela med mig av några höjdpunkter och framsteg under denna period.

Kompetensförsörjning är fortfarande en av branschens absolut viktigaste frågor. Detta visar sig bland annat i den kartläggning vi har gjort för att få en bättre bild av de kompetenser branschen behöver. Stort tack till alla er som har svarat på vår enkät! Vi är nu entusiastiska för vårt nya samarbete med Xenter kring yrkeshögskoleutbildningen Kvalificerad Säkerhetsingenjör. En ny klass (vår tredje sedan starten 2022) börjar till hösten. Ni som medlemmar kan på olika sätt visa upp ert företag för framtidens arbetskraft. Ni kan komma och presentera företaget för klassen samt ta emot studerande som gör sin LIA-praktik eller bidra med teknik som de kan använda i sin utbildning. Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Att skapa förståelse och förutsättningar för trygghet och säkerhet är prioriterat för oss som branschorganisation såväl som att skapa opinion kring de frågor som är viktiga för vår bransch. Det är glädjande att se att detta även är fokus från både justitiedepartementet, rikspolischefen och andra myndigheter när vi vill föra dialog kring branschens viktigaste frågor.

Media visar också ett stort intresse för branschen och är intresserade av att bidra till att tydliggöra branschens omfattning och frågor. Vi har upplevt en bra samverkan med DI, DN, SVT, SR, TV4 m.fl. för att tydliggöra det fina arbete som görs dagligen för att skapa trygghet och säkerhet i vårt samhälle.

JeanetteLW

Jeanette Lesslie Wikström

För andra året i rad arrangerade vi ”Säkerhetsarenan” i Almedalen, tillsammans med Företagsuniversitetet, Säkerhetsföretagen, Stiftelsen Tryggare Sverige, SSF Stöldskyddsföreningen och Brandskyddsföreningen. Vi är enormt glada att vårt initiativ har varit så uppskattat och att årets genomförande av veckan i Almedalen blev en succé med oerhört starkt deltagande med bland andra rikspolischef Petra Lundh, justitieminister Gunnar Strömmer, Linda H Staaf, Sverigechef för Europol, Hans Brun, Utbetalningsmyndigheten, Jörgen Holmlund, Försvarshögskolan, representanter från Ekobrottsmyndigheten, FMV, MSB och många fler. Vi är stolta över att vi har skapat en självklar mötesplats för frågor om trygghet och säkerhet.

Även vårens evenemang SäkerhetsDagen blev en stor succé med ett fullspäckat program, deltagande och nätverkande. Vi tackar er som deltog och medverkade till en trevlig heldag, som vi såklart ska försöka överträffa nästa år 😉

Slutligen vill jag även passa på att lyfta kansliet – mitt fantastiska team som gör allt detta möjligt!

Ljung_Säkerhetsarenan_mingel-100

Från vänster: Helene Meyer, Martina Högberg Haglund, Jonatan Lindeberg. Foto: Säkerhetsarenan.

Vi önskar er alla en fantastisk sommar och ser fram emot att fortsätta med många spännande möten, projekt och samarbeten under hösten!

Jeanette Lesslie Wikström
VD

P.S. Missa inte att gå in på medlemssidorna för att använda dig av våra förmåner och rabatter.