SÄKERHETSBRANSCHEN PRESENTERAR NY SÄKERHETSUTBILDNING

SäkerhetsBranschen är tillsammans med Projsec och Företagsuniversitetet stolta att presentera den nya utbildningen Säkerhetstekniker – med inriktning på larm, passer och CCTV.

Utbildningen, som är fyra veckor på heltid, riktar sig till dem som vill in som säkerhetstekniker i säkerhetsbranschen och som i dagsläget jobbar eller har utbildning inom området data/teknik eller erfarenhet från bevakningsområdet. Utbildningen kan även initieras av befintlig arbetsgivare som vill satsa på att få in medarbetare med gedigna kunskaper snabbt.

Den nystartade utbildningen är ett steg i föreningens pågående arbete för att öka branschens attraktionskraft och tillgodose det kompetensbehov som finns hos många säkerhetsföretag idag.

SäkerhetsBranschens vd Joakim Söderström kommenterar:

”Vi ser att det finns ett stort kompetensbehov i branschen, och det är därför ett av våra viktigaste uppdrag som branschförening att på olika sätt stärka tillflödet av ny och kompetent personal. Vi är därför väldigt stolta över att tillsammans med Projsec och Företagsuniversitet lansera den här utbildningen, som är en av flera kommande åtgärder från föreningen för att möta marknadens behov och se till att säkerhetsbranschen blir ett attraktivt utbildnings- och yrkesval.”

Mål

Kursens mål är att ge följande kunskaper:

  • normer och standarder inom inbrottslarm och CCTV-området
  • normer och standarder inom området elektromekaniska låsanläggningar
  • de olika larmklassernas omfattning och uppbyggnad
  • om de produkter som används samt om användningsområden och funktioner
  • inkoppling och installationsteknik
  • kraven för anläggningsdokumentation

Krav

För antagning till kursen krävs:

  • grundläggande matematiska kunskaper på gymnasienivå
  • svenska i tal och skrift

Omfattning

Utbildningen är på totalt 160 timmar, det vill säga ungefär heltid i fyra veckor. Den omfattar både teori och praktiska övningar och ett antal delprov.

Kursanmälan

Hör av dig till info@sakerhetsbranschen.se för mer information och anmälan. Som medlem i SäkerhetsBranschen får du även 10 procent rabatt på kursavgiften. Du hittar information om hur du tar del av rabatten genom att logga in på medlemssidorna.

Läs mer i utbildningens produktblad: Produktblad Säkerhetstekniker

Fler nyheter