SÄKERHETSBRANSCHEN SÖKER ANSVARIG FÖR KOMPETENSFÖRSÖRJNINGS- OCH KOMPETENSUTVECKLINGSARBETE

Jobbannons: Ansvarig för SäkerhetsBranschens kompetensförsörjnings- och kompetensutvecklingsarbete

Vill du arbeta med ett spännande och utmanande utvecklingsarbete för att förbättra branschens kompetensförsörjning och kompetensutveckling? Är du driven, har blick för såväl detaljer som helheten och med ett tydligt resultatfokus? Då är du välkommen till SäkerhetsBranschen som arbetsplats och bransch, en plats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag!

SäkerhetsBranschen är en branschförening för säkerhetsföretag med över 500 medlemsföretag som tillsammans omsätter 57 miljarder kronor per år och har 33 000 medarbetare. Medlemsföretagen finns inom de flesta delbranshområden inom säkerhet: kamerabevakning, väktare- och ordningsvakter, larmcentraler, brandskydd, lås och dörrar, passersystem, installation samt personskydd, utredning och bakgrundskontroller.

Arbetsbeskrivning

Säkerhetsbranschen står inför stora utmaningar vad gäller kompetensförsörjning och kompetensutveckling. Tusentals larminstallatörer, låssmeder, väktare och ordningsvakter, larmcentraloperatörer, driftsättare och andra säkerhetsroller behöver rekryteras de närmsta åren. Efterfrågan på branschens tjänster och produkter är stor men utmaningen ligger i att rekrytera och behålla kompetent personal, samt att synliggöra branschens möjligheter och fördelar för en yngre målgrupp.

Som branschorganisation har vi ett särskilt ansvar för att driva på dessa frågor och vi rekryterar därför till denna roll, som är nyinrättad, för att kunna möta det behovet.

Som ansvarig för kompetensförsörjning och kompetensutveckling kommer du att ha ett övergripande och samordnade ansvar för dessa frågor men även själv driva och vidta de åtgärder som identifierats för att avhjälpa de utmaningar som finns. Alla aktiviteter du vidtar syftar sammantaget till att medlemsföretagen ska kunna rekrytera och behålla personal med rätt kompetens och i tillräcklig omfattning!

Vad vi kan erbjuda dig

Vårt team är litet, men vi jobbar nära varandra och genom hårt arbete uppnår vi våra mål att leverera medlemsnytta – och har samtidigt kul längs vägen! Du kommer att bygga upp ett stort kontaktnät och få en mängd användbara kontakter, både hos medlemsföretagen och andra branschaktörer.

Ansökan

Läs den fullständiga annonsen och hur du ansöker på Linkedin: https://www.linkedin.com/jobs/view/1730883485/

Fler nyheter