Skip to main content

Behörig Ingenjör Kamerabevaknings­system

Vi erbjuder kvalitativa utbildningar med erfarna lärare till förmånliga priser.

Om programmet

Ge ert företag en rejäl fördel på marknaden och visa att ni har kompetensen som krävs – utbilda er personal till Behörig Ingenjör på Säkerhetsuniversitetet. Utbildningen riktar sig till dig som idag arbetar som tekniker, projektör, säkerhetskonsult eller motsvarande. Det passar både dig som ska certifiera dig för första gången eller recertifiera dig.

Under tre dagar får du den kunskap som krävs för att klara en examination och bli certifierad för Behörig Ingenjör Kamerabevakningssystem.

Oavsett om du väljer att delta på plats eller digitalt så kommer du genom våra erfarna lärare att bli uppdaterad på de lagar, normer och övriga ämnen som behövs för att klara examinationen och bli certifierad Behörig Ingenjör.

Certifiering på plats direkt efter kursen

Du som väljer att certifiera dig har möjlighet att genomföra examinationen i utbildningslokalen direkt efter kursen. Vi har samarbeten med både Svensk Certifiering (SCAB) och Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC), och är du medlem i SäkerhetsBranschen få du dessutom rabatterade priser på certifieringen.

Ange i anmälningsformuläret att du vill certifiera dig i direkt anslutning till utbildningen så skickar vi mer information.

Utöka ditt nätverk inom säkerhet

Efter utbildningen får du tillgång till Säkerhetsuniversitetets nätverksgrupp för Behöriga Ingenjörer Kamerabevakningssystem på Linkedin. En grupp där du kan lära känna branschkollegor, utbyta erfarenheter eller ta upp frågor och funderingar med andra kunniga personer från branschen.

Behörig Ingenjör kamerabevakningssystem (2)

Ytterligare information

Anmälan och intagning

Klicka på det utbildningsdatum du vill gå utbildningen i den högra informationsrutan. Efter att du fyllt i anmälningsformuläret kommer vi ta emot din anmälan och en faktura kommer innan utbildningsstart skickas till den angivna faktureringsadressen.

Efter din anmälan är klar kommer du att få en bekräftelse till den e-post du angett. Senast två veckor innan utbildningens start kommer du få mer information om tider och annat som kan vara bra att veta.

Behörighet

Utbildningen riktar sig mot dig som redan idag arbetar som tekniker, projektörer, säkerhetskonsult eller motsvarande.

Övriga krav

 • Kunskaper som motsvarar minst en elteknisk grundutbildning vid ett svenskt tvåårigt gymnasium.
 • ngen belastning av egendomsbrott, trolöshetsbrott eller bedrägerier där tredje mans intresse har skadats.
 • Erfarenhet från praktiskt arbete med kamerabevakningssystem någon gång under de senaste två åren. Arbetet ska ha omfattat projektering och/eller installation samt service och underhåll.
 • Kunskap/kännedom om och förmåga att tolka de normer, standarder, lagar och föreskrifter som anges i SSF 1062.

Undervisning och innehåll

Undervisningen

Utbildningen sker i moderna lokaler med erfarna lärare. Enkelt att parkera och resa kommunalt.

Utbildningsmaterial ingår, skickas ut ca två veckor innan kursstart.

OBS! Du behöver ha tillgång till de normer/standarder/regelverk och lagar som normen SSF 1062 föreskriver. Dessa beställer du enklast från Stöldskyddsföreningens hemsida.

Innehåll

Utbildningen är uppdelad på 3 dagar med följande innehåll:

 • Nya Kamerabevakningslagen SFS 2018:1200
 • Dataskyddsförordningen GDPR
 • SSF 1060,1061 och 1062
 • Svensk standard och europastandarder
 • Matematik och ellära
 • Projektering
 • Genomgång av olika system och komponenter, samt i vilka miljöer de olika produkterna ska användas

Utbildningens mål

Att utbilda en Behörig Ingenjör Kamerabevakningssystem är ett av kraven för att kunna bli certifierad Anläggarfirma Kamerabevakningssystem SSF 1061. Utbildningen riktar sig till dig som idag arbetar som tekniker, projektörer, säkerhetskonsult eller motsvarande och ger dig de kunskaper du behöver för att kunna projektera, installera och driftsätta enligt kraven SSF 1060 och därtill hörande standarder.

Efter utbildningen har du den kunskap som krävs för att klara en examination och bli certifierad Behörig Ingenjör Kamerabevakningssystem.

Kontakta oss

Telefon
08-653 40 50

E-post
Info@sakerhetsuniversitetet.se

Postadress
Säkerhetsuniversitetet
Katarina Bangata 65
116 42 Stockholm