Skip to main content

Behörig Ingenjör Utrymningslarm med talat meddelande

Vi erbjuder kvalitativa utbildningar med erfarna lärare till förmånliga priser.

Om programmet

Ge ert företag en rejäl fördel på marknaden och visa att ni har kompetensen som krävs – utbilda er personal till Behörig Ingenjör på Säkerhetsuniversitetet. Utbildningen riktar sig till dig som idag arbetar som tekniker, projektör, säkerhetskonsult eller motsvarande. Det passar både dig som ska certifiera dig för första gången eller recertifiera dig.

Under tre dagar får du den kunskap som krävs för att klara en examination och bli certifierad för Behörig Ingenjör Utrymningslarm med talat meddelande.

Genom våra erfarna lärare blir du uppdaterad på de lagar, normer och övriga ämnen som behövs för att klara examinationen och bli certifierad Behörig Ingenjör.

Certifiering på plats direkt efter kursen

Du som väljer att certifiera dig har möjlighet att genomföra examinationen i utbildningslokalen direkt efter kursen. Vi har samarbeten med både Svensk Certifiering (SCAB) och Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC), och är du medlem i SäkerhetsBranschen få du dessutom rabatterade priser på certifieringen.

Ange i anmälningsformuläret att du vill certifiera dig i direkt anslutning till utbildningen så skickar vi mer information.

Ska du personcertifiera dig för första gången? Tänk då på att det är kravställt i normen att du också ska ha en gått utbildningarna grundläggande brandskydd samt en heldagutbildning i entreprenadjuridik. Våra utbildningsdatum för entreprenadjuridik hittar du här på vår hemsida, vi har även ett nära samarbete med en utbildningsarrangör som anordnar utbildningen grundläggande brandskydd. Kontakta gärna oss för mer information.

Utöka ditt nätverk inom säkerhet

Efter utbildningen får du tillgång till Säkerhetsuniversitetets nätverksgrupp för Behöriga Ingenjörer Utrymningslarm med talat meddelande på Linkedin. En grupp där du kan lära känna branschkollegor, utbyta erfarenheter eller ta upp frågor och funderingar med andra kunniga personer från branschen.

pexels-matthias-zomer-845265

Ytterligare information

Anmälan och intagning

Klicka på det utbildningsdatum du vill gå utbildningen i den högra informationsrutan. Efter att du fyllt i anmälningsformuläret kommer vi ta emot din anmälan och en faktura kommer innan utbildningsstart skickas till den angivna faktureringsadressen.

Efter din anmälan är klar kommer du att få en bekräftelse till den e-post du angett. Senast två veckor innan utbildningens start kommer du få mer information om tider och annat som kan vara bra att veta.

Behörighet

Utbildningen riktar sig mot dig som redan idag arbetar som tekniker, projektörer, säkerhetskonsult eller motsvarande.

Övriga krav

  • Kunskaper som motsvarar minst en elteknisk grundutbildning vid ett svenskt tvåårigt gymnasium.
  • Ingen belastning av egendomsbrott, trolöshetsbrott eller bedrägerier där tredje mans intresse har skadats.
  • Erfarenhet från praktiskt arbete med inbrottslarmanläggningar någon gång under de senaste två åren. Arbetet ska ha omfattat projektering och/eller installation samt service och underhåll.
  • Kunskap/kännedom om och förmåga att tolka de normer, standarder, lagar och föreskrifter som anges i SSF 1016.

Undervisning och innehåll

Undervisningen

Utbildningen sker i moderna lokaler med erfarna lärare. Enkelt att parkera och resa kommunalt.

Utbildningsmaterial ingår, skickas ut ca två veckor innan kursstart.

OBS! Du behöver ha tillgång till de normer/standarder/regelverk och lagar som normen SBF 2017 föreskriver. Dessa beställer du enklast från Brandskyddsföreningens hemsida.

Covid-19
Säkerhetsuniversitet följer noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Om utbildningen med hänvisning till spridningen av Covid-19 inte är säker att genomföra i fysiskt format kommer den istället att gå som en interaktiv webbutbildning.

Innehåll

Utbildningen är uppdelad på 3 dagar med följande innehåll:

  • Svensk standard och europastandarder
  • Svensk författningssamling
  • Matematik och ellära
  • Projektering
  • Genomgång av olika system och komponenter, samt i vilka miljöer de olika produkterna ska användas

Utbildningens mål

Att utbilda en Behörig Ingenjör Utrymningslarm med talat meddelande kan vara ett första steg mot att kunna bli certifierad Anläggarfirma Utrymningslarm med talat meddelande SBF 2018, då det är ett av kraven. Utbildningen Behörig Ingenjör Utrymningslarm med talat meddelande riktar sig till dig som idag arbetar som tekniker, projektörer, säkerhetskonsult eller motsvarande. Utbildningen lämpar sig även för dig som ska vara delegerad sakkunnig eller om du bara vill lära dig mer om regler och krav inom utrymningslarm med talat meddelande. Utbildningen ger dig kunskaper du behöver för att kunna projektera, installera och driftsätta enligt kraven SBF 2017 och därtill hörande standarder.

Kontakta oss

Telefon
08-653 40 50

E-post
Info@sakerhetsuniversitetet.se

Postadress
Säkerhetsuniversitetet
Katarina Bangata 65
116 42 Stockholm

Dokument

Inga dokument