FRAMTIDSSPANINGAR OCH NY ORDFÖRANDE: SÅ VAR BRANSCHDAGEN 2019!

Under torsdagen samlades över 200 säkerhetsproffs på Quality Hotel Globe i Stockholm för att delta på 2019 års Branschdag. Dagen öppnades av Björn Eriksson, som tackade för sina år som föreningens ordförande och lämnade över rollen som talesperson till föreningens vd Joakim Söderström. Förmiddagen bjöd på högaktuella föredrag och framtidsspaningar. Både Polisens utvecklingschef Anders Hall och Kustbevakningens generaldirektör Therese Mattsson talade om framtiden, och om att den offentliga sektorn behöver bli bättre på samverkan med säkerhetsbranschen. Therese Mattsson fortsatte med att säkerhetsbranschen har en roll att spela inom alla de hot som ställs mot samhället, från internationell och nationell brottslighet till klimathot.

Under eftermiddagen hölls seminarier om skolsäkerhet, smarta brandlarm, framtidens säkerhetsutmaningar, cybersäkerhet, framtidens ljud och situationsstyrd övervakning, vilket följdes av den formella föreningsstämman. Under stämman valdes flera nya ledamöter in i styrelsen, och föreningen fick en ny ordförande som tar över efter Björn Eriksson: Kettil Stenberg.

En lång och givande dag avslutades med en trerätters middag, där trubaduren som hållit ställningarna under kvällens mingel stannade kvar och livade upp även resten av kvällen.

Vi på SäkerhetsBranschen är glada att så många ville delta på det här årets Branschdag, och hoppas att vi ses även på nästa!

More from our blog