Skip to main content

Nu öppnar ansökan till Säkerhetsuniversitetets tredje omgång av YH-utbildningen Kvalificerad Säkerhetsingenjör

SäkerhetsBranschen startade höstterminen 2022 yrkeshögskoleutbildningen Kvalificerad Säkerhetsingenjör. Utbildningen drivs via Säkerhetsuniversitetet och är en del i arbetet för att få in ny kompetens i branschen.

Den första omgången blev klar under december 2023 och vi kunde stolt gratulera alla våra nyutexaminerade studerande som är redo att starta sitt nya yrkesliv i branschen! Den andra omgången har precis påbörjat sin andra termin då de blandar teoretiskt lärande med praktik på branschföretag. Det är en väldigt uppskattad utbildning med engagerade studenter som ser fram emot att starta sin karriär inom säkerhet.

Nu öppnar Säkerhetsuniversitetet även för ansökningar till den tredje omgången av YH-utbildningen. Det kommer precis som tidigare att vara kursstart under höstterminen med 1,5 år av studier där teoretiskt lärande varvas med praktik.

SäkerhetsBranschens vd Jeanette Lesslie Wikström kommenterar.

– Det känns helt fantastiskt att samtidigt som vi gratulerar alla dem som är klara med sin utbildning få starta upp en tredje omgång. Vi har haft en oerhört positiv respons och det är därför extra roligt att kunna fortsätta vårt arbete med att få in ny kompetens i branschen, där den här utbildningen är en av flera viktiga delar.