Skip to main content

SäkerhetsBranschen och Consilium Safety ingår samarbete kring utbildningsverksamhet

SäkerhetsBranschen och Consilium Safety Sweden har ingått ett samarbete kring flera delar av SäkerhetsBranschens utbildningsverksamhet som bedrivs via Säkerhetsuniversitetet.

Samarbetet innebär bland annat att Consilium framöver kommer att ta emot studerande på Säkerhetsuniversitetets YH-utbildning Kvalificerad Säkerhetsingenjör som ska göra sin praktik (LIA).

Genom samarbetet skänker Consilium även utrustning i form av brandlarm och brandprodukter till Säkerhetsuniversitetets nya labbmiljö, där YH-studerande får tillämpa sina kunskaper i praktiken samtidigt som de lär sig om de senaste produkterna och systemen i branschen.

– Ett syfte med vår utbildningsverksamhet är att få ut kompetent arbetskraft till medlemsföretagen och branschen, och det här nya samarbetet är ett steg i helt rätt riktning. Vi kan säkerställa att våra studerande får en givande praktikperiod samtidigt som Consilium kan synliggöra både sin verksamhet och sina produkter för framtida arbetskraft. Vi ser även utrymme för att utveckla samarbetet i framtiden utifrån kommande behov och möjligheter, säger SäkerhetsBranschens vd Jeanette Lesslie Wikström.

– Consilium Safety är glada för att få chansen att bidra till kompetensförsörjning av branschens kommande talanger och tror därför mycket på det här samarbetet, säger Anna Skanse, HR Manager på Consilium Safety Group.